علت پرش تصویر دوربین مداربسته

علت پرش تصویر می تواند به عوامل مختلفی مرتبط باشد:

 
 
 

1- نوسان ولتاژ

زمانی که ولتاژ ورودی به دوربین مداربسته پایین است یا به اصلاح جریان دارای نوسان می باشد، تصویر در مانیتور دچار پرش یا فیلیکر خواهد شد.

 
 
 

2- تابش نور مستقیم به دوربین مداربسته

زمانی که دوربین مداربسته در معرض تابش مستقیم منبع نور باشد یا اینکه نور از یک سطح صیقلی به دوربین بازتاب می شود، تصویر دوربین دچار پرش خواهد شد. برای حل این مشکل باید جانمایی دوربین را تغییر داد.

در غیر این صورت باید فرکانس دوربین را با فرکانس نور هماهنگ و تنظیم نمود (۵۰ هرتز در اروپا یا ۶۰ هرتز در آمریکا). در این حالت روشنایی تصویر در دوربین را تغییر دهید تا مشخص شود فیلیکر (یا همان پرش تصویر) در چه نقطه ای کاهش خواهد یافت. همچنین در صورت امکان می توانید، نور مستقیم را کاهش داد و تنظیم کنید.

در صورتی که راهکارهای ارایه شده کارایی لازم را نداشتند بهتر است اگر دوربین اتو آی ریز می باشد، این قابلیت را فعال کنید. اما در صورتی که قابلیت اتو رایز را نیز نداشت می توانید از کاور شفاف بر روی دوربین استفاده نمایید تا انتقال نور کاهش یابد.

 
 
 

3- مشکل در کابل دوریین مداربسته

به یاد داشته باشید که هر چه طول کابل یا مسیر کابل کشی طولانی تر باشد احتمال بروز اختلال و پرش در تصویر زیادتر است. به همین دلیل توجه کنید که کابل ها به اندازه مسافت لازم باشد. در صورت بروز پرش نیز کابل ها را بررسی کنید که دچار پارگی، پوسیدگی نشده باشند.

 
 
 
 

4- مشکل منبع تغذیه دوربین

ممکن است یکی از علل های پرش تصویر دوربین مربوط به منبع تغذیه باشد. لذا جهت پیشگیری از پرش تصویر از یک منبع تغذیه با کیفیت که هیچ نوع قطعی ندارد، استفاده نمایید.

 
 
 

5-محل نصب دوربین مدار بسته

محل نصب دوربین می تواند در ایجاد پرش تصویر تاثیر داشته باشد. به عنوان مثال اگر محلی که دوربین در آنجا قرار دارد خیلی گرم باشد ممکن است تصویر دچار پرش شود.

 
 
 

6- وجود میدان مغناطیسی در نزدیکی دوربین مدار بسته

وجود میدان مغناطیسی مثل یک آهنربا یا هر چیز دیگری ممکن است باعث ایجاد پرش تصویر و کاهش کیفیت آن شود.

 
 
 

7- فیش های  BNC

ممکن است علت پرش تصویر مربوط به کانکتور دوربین مداربسته از جمله فیش BNC باشد. لذا سعی کنید همواره در انتخاب و خرید فیش بی ان سی و سایر لوازم جانبی دوربین مداربسته از جنس مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.

 
 
 

8- پایین بودن FPS یا فریم ریت دوربین

تعداد فریم‌­هایی که یک دوربین در هر ثانیه پشت سر هم ثبت می کند را فریم بر ثانیه یا همان FPS گفته می شود. چنانچه FPS دوربین مداربسته ای پایین باشد، بعضی از ثانیه یا لحظاتِ تصویر جسمی که دارای سرعت بالایی است ثبت نخواهد شد. در این صورت ممکن است هنگام حرکت با سرعت بالا تکه های تصویر قبلی همراه با تصویر حاضر همراه باشد. اصطلاحا این مساله باعث می شود که دوربین مداربسته شما دارای جاماندگی رنگ در تصویر داشته باشد.

به عنوان مثال در مقابل دوربین مداربسته ای که FPS پایینی دارد، اگر دست خود را تکان دهید. مشاهده می کنید که یک هاله شبح مانند در پشت تصویر دست شما ظاهر خواهد شد. علت این امر همانطور که گفته شد پایین بودن فریم ریت یا همان FPS است.

 

رفع مشکل FPS

فریم ریت در دوربین های ای پی و همچنین دوربین های توربو HD قابل تنظیم می باشد اما این تغییرات دارای محدودیت می باشد. تغییرات FPS متناسب با سخت افزار به کار رفته در دوربین مداربسته است. لذا کارخانه تولید کننده هر مدل از دوربین مداربسته متناسب با سخت افزار به کار رفته دارای یک حداکثر فریم ریت می باشد. بنابراین هنگام تنظیم نمی توان بیش از مقدار طراحی شده فریم ریت را بالا برد اما می توان کمتر کرد.

توجه داشته باشید که با بالا رفتن فریم ریت کیفیت تصویر نیز بالا خواهد رفت. از این رو میزان حجم ذخیره سازی تصاویر بالا خواهد رفت. به همین دلیل گاهی در نقاط کم اهمیت تر فریم ریت را پایین تنظیم می کنند تا تصاویر ضبط شده حجم کمتری را اشغال کنند.

البته باید توجه نمود که هر چه فریم ریت دوربین مداربسته بالاتر باشد، کیفیت تصویر آن بهتر خواهد بود و قیمت بالاتری دارند. همچنین نیاز به دستگاه هایی است که دارای CPU قوی باشد که بتواند این تصاویر را پشتیبانی کند.

 
0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها